понеделник, 29 април 2024 г.

„Интер“ е на върха в Италия, Лукаку вкара гол №300 (видео)

„Интер“ взе много важна победа с 3:1 на „Джузепе Меаца“ в дербито срещу „Лацио“ и поведе еднолично класирането в Серия „А“. Два гола и асистенция на звездата Ромелу Лукаку донесоха победата, с която „нерадзурите“ се възползваха от загубите на конкурентите си за титлата „Милан“ и „Ювентус“ и събраха 50 т. на върха.
„Милан“ е втори с 49, следван от „Рома“ с 43 и „Ювентус“ с 42 и мач по-малко.

С попаденията си Лукаку закръгли общо 300 гола на клубно и национално ниво, а и в двете ситуации ВАР помогна на Интер.

Първо системата се намеси, за да бъде отсъдена дузпа за „нерадзурите“ за нарушение срещу Лаутаро Мартинес. Лукаку откри резултата от бялата точка.
Към края на полувремето рикошет изведе Ромелу зад защитата и той веднага стреля за 2:0. Първоначално флагът за засада беше вдигнат, но ВАР видя, че нападателят е бил покрит при отиграването на Брозович и призна попадението.
Само три минути по-късно обаче, мълниеносна контраатака позволи на Лукаку да пробие и да подаде на Лаутаро, който на празна врата покачи на 3:1.

„Първото място беше цел, която преследвахме дълго време. Постигнахме я в мач срещу много силен противник. Поздравявам „Лацио“ и Симоне Индзаги, тъй като са корави, организирани и с голямо качество. Фактът, че имаха шест поредни шампионатни победи, показва тяхната сила, но в същото време говори и за нашата силна психика. Щастлив съм за момчетата. Това определено ще е отправна точка за нас, а не финалната права. Знаем, че следващият ни мач е дербито с „Милан“. Със сигурност е много по-добре, че ще влезем в него от по-добра позиция. Ще бъде удивителен мач между два отбора, които имат силни амбиции“, коментира след успеха треньорът на „Интер“ Антонио Конте.
„Ромелу Лукаку и целият отбор показаха чудесна реакция. Лаутаро Матинес се справи доста добре, както и Иван Перишич. Марсело Брозович, защитниците…всички бяха на ниво. Някои хора започнаха да шушукат за Лукаку след мачовете за Купата на Италия и някои негови противоречиви представяния. Те смятаха, че заради това пред него е имало психологическа преграда, но има периоди, в които не си 100%. Той обаче се завърна на топ ниво.Ние се нуждаем от този Ромелу. Необходими са ни тези решителност и страст от всички в отбора“, допълни специалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html