събота, 4 май 2024 г.

Христо Иванов: Г-жа Нинова върна Тодор Живков като символ на БСП

Христо Иванов, снимка Интернет

С БСП имаме непримирими идеологически различия. Г-жа Нинова успя 30 години след края на комунистическия режим да върне Тодор Живков като символ на тази партия. Това е абсолютен скандал“. Това подчерта в предаването „Неделя 150“ на БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

Той каза, че вече се вижда мобилизиране на клиентелските мрежи за купуване на гласове, а контролираният вот от 300 000 – 400 000 вече се разпределя не между ГЕРБ и ДПС, а и към ВМРО.

„За нас фокусът е върху работата, а не върху пиарските акции и масовките пред медиите. Ако искаме много хора да участват в изборите, трябва отсега публично да се лее кампания, в която да се уточнява при какви условия ще се гласува. Отсега хората трябва да бъдат информирани, че денят на изборите ще е сигурен и спокоен, няма да има опасност за здравето им. Управляващите умишлено не осведомяват гражданите, за да има страх. Борисов, Пеевски и Доган управляват през страх“.

Според Иванов спасяването на българската демокрация изисква тези, които от 10 години са на власт – ГЕРБ, и тези, които несменяемо са в консумацията на власт от поне 20 години – ДПС, да бъдат отстранени. Властта в България трябва да бъде поставена в карантина от ГЕРБ и ДПС и патериците, които ги обслужват. Христо Иванов подчерта, че състоянието на прокуратурата е централен въпрос на това дали в България има законност.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html