събота, 4 май 2024 г.

Отборът на Гълъбинов подчини „Милан“

„Специя“ поднесе изненадата на 22-ия кръг в италианската Серия А. Новакът в Калчото тотално надигра лидера „Милан“ и заслужено стигна до успеха с 2:0 на своя стадион „Алберто Пико“.

Отборът на Винченцо Италиано беше по-добрият през целия мач, а „росонерите“ така и не успяха да намерят отговор на действията на своя съперник. Попадения на Джулио Маджоре (56 мин.) и Симоне Бастони (67) през второто полувреме донесоха трите точки за отбора на Андрей Гълъбинов. Българският национале изгледа срещата от резервната скамейка.

По този начин „Специя“ взе сладък реванш за първия двубой помежду им през настоящия сезон, когато миланският гранд постигна убедителен успех на „Сан Сиро“ с 3:0.

Отборът на Стефано Пиоли записва трета загуба в шампионата от началото на кампанията, като и трите поражения са дошли след Нова година.
За „Специя“ това е втори пореден успех, като тимът се изкачи на 14-ата позиция в класирането и вече е на 9 точки от опасната зона.
„Росонерите“ остават на първото място поне до днес, когато градският съперник „Интер“ ще има възможността да ги измести от върха, ако успее да победи у дома „Лацио“.

„Определено трябва да реагираме и ще го направим. „Специя“ заслужено ни победи и това беше първата ни заслужена загуба през сезона, тъй като нямахме достатъчно качество и интензитет. Така че нашите опоненти правилно се възползваха от това. Това ще бъде ценен урок за всички нас. Осъзнаваме, че ако не се представяме на определено ниво, ще изпитваме подобен срам. Ние не сме отбор, способен да печели по грозен начин. Винаги се опитваме да се фокусираме върху пасовете и темпото. Затова ако ни липсват тези елементи, ние не сме толкова ефективни. Страдахме през целия мач. Нищо не се получи, включително моите решения и представянето на играчите. Ясно е, че това не е този „Милан“, който харесваме, така че ще трябва да го докажем от следващата седмица нататък“, ядосан бе треньорът на „Милан“ Стефано Пиоли.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html