събота, 27 април 2024 г.

ЦСКА хлъзна „Славия“ в преспите на „Овча купел“

С гол на Али Соу ЦСКА победи „Славия“ в дербито от 17-ия кръг в Първа лига. Двубоят се игра при постоянен снеговалеж и много трудни условия на стадиона в „Овча купел“. Единственото попадение падна в 24-ата минута след груба грешка в защитата на „белите“.

Гамбийският нападател на ЦСКА се разписа осми път в Първа лига от началото на сезона в 16-ия си мач. Соу донесе нов успех на тима си, както го стори и в последния мач за 2020 г. с „Левски“.

„Червените“ пък постигнаха седма поредна победа, а в този период имат вкарани 12 гола срещу допуснати само два. Тимът на Бруно Акрапович има 36 точки, с три по-малко от лидера „Лудогорец“, който играе в понеделник. За сметка на това „Славия“ остава без успех на своя стадион от октомври.

„Всека пак имаше мач. Трудно беше. Отборът показа желание. Имахме много хубави моменти на този терен, но липсваше последният пас. Много важни три точки за нас“, заяви след срещата треньорът на „армейците“ Бруно Акрапович.
„Не е възможно да отличим нещо. Играчите спираха топката и след това се опитаха да подават. Трябваше да имат силни спирачки. Нямаше как да се покаже нещо качествено. Ние бяхме по-добри и заслужено победихме. Али Соу е Али Соу. Голям футболист, раздава се за целия отбор. Много е важен за мен и тима“, добави още босненецът. „Ако продължават да се раздават така нашите футболисти, ще има много успехи. Връща се Амос Юга, а след това Кайседо, Бисмарк и Жеферсон, ще бъдем още по-добри. Гледам всички отбори, че имат проблеми в първите мачове. Ние нямахме, а само с условията в мача“, заключи Акрапович.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html