събота, 4 май 2024 г.

Григор срещу Тийм навръх 14 февруари

Третият поставен в схемата на Откритото първенство на Австралия Доминик Тийм ще срещне Григор Димитров на 1/8-финалите в Мелбърн.

Това стана факт, след като шампионът от US Open направи обрат от 0-2 сета срещу местния любимец Ник Кириос и го победи с 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

За първата ракета на Австрия това беше четвърти обрат от 0-2 и първи след финала в Ню Йорк през 2020 г., когато спечели срещу Александър Зверев (Гер).

„Димитров се чувства добре на твърда настилка. На финалите на АТР през 2017-а се срещнахме и той игра чудесно. Винаги е хубаво да се срещнем“, коментира Тийм след мача. Григор води с 3-2 победи срещу Доми. За последно те играха на Мастърса в Париж в зала през 2019 г., когато Димитров спечели с 6:3, 6:2.

Както вече стана ясно, че двубоят им в Мелбърн ще бъде без зрители, в неделя, навръх 14 февруари – денят на виното и любовта.

Самият Димитров е доволен, че следващият му мач ще бъде навръх Свети Валентин – празник, който самият той харесва. Той дори разкри, че вече се е приготвил с подарък за 14 февруари. „Винаги има любов. Вече съм купил подарък, много съм доволен от него. Харесва ми. Всички ние сме основани на любовта. Не можем без нея. Не мисля, че трябва да е Свети Валентин, за да направиш нещо специално за човека до теб. Хубаво е да играеш тенис на този ден, така че се надявам да имам хубав ден. Ще ни липсва публиката, така че всичко, което може да добави нещо положително, е хубаво“, коментира хасковлията, който в Мелбърн е с любимата си Лолита Османова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html