сряда, 1 май 2024 г.

„Севиля“ шокира „Барса“ за Купата на краля (видео)

„Севиля“ взе солиден аванс срещу „Барселона“ преди реванша между двата тима от полуфиналите за Купата на краля. Андалусийците спечелиха с 2:0 у дома в първия сблъсък. За „рохибланкос“ и вратарят им Ясин Буну това е осми пореден мач в турнира без допуснат гол. Мароканският страж е спасил всички 18 удара, отправени от противниковите отбори, в това число 4 на „Барселона“ в полуфинала за Купата.

На ст.“Рамон Санчес Писхуан“ головете за тима на Юлен Лопетеги отбелязаха Жул Кунде в 25 мин., след страхотна индивидуална акция, и Иван Ракитич в 85 мин.
С попадението на последния, който е бивш играч на „Барса“, каталунците са поставени до стената преди реванша на „Камп Ноу“. Той е насрочен за 3 март.

В спора за трофея победителят от двойката ще се изправи срещу супершампиона „Атлетик“ (Билбао) или „Леванте“, които ще се срещнат тази вечер.

„Играхме добре, но се видя, че срещу нас бе много добре подготвен във физическо отношение отбор. Доминирахме в големи периоди от мача и имахме добри моменти. Мисля, че имаше нарушение срещу Алба и можеше ВАР да се намеси“, коментира треньорът на каталунците Роналд Куман.

Статистиката показва, че звездата Меси е стрелял 7 пъти към вратата на противника, като 4 от ударите му бяха спасени от Буну. Антоан Гризман обаче нито веднъж не застраши стража, а полузащитникът Усман Дембеле го направи два пъти, но и двата пъти стреля извън целта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html