петък, 3 май 2024 г.

„Лудогорец“ е на 1/8-финал за Купата

„Лудогорец“ победи втородивизионния „Спортист“ (Своге) с 3:1 и продължи напред към 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

Това бе първият официален мач в българския футбол за 2021 г., а още този уикенд ще бъдат подновени и първенствата у нас.

Бърнард Текпетей откри с гол от воле в 17-ата минута, когато имаше и доза шанс, защото топката тупна точно пред вратаря Ивайло Василев. „Спортист“ изравни малко след началото на второто полувреме, когато Айкут Рамадан центрира от пряк свободен удар, а Деян Христов по прекрасен начин насочи топката с глава в мрежата с гръб към вратата – 1:1.

Текпетей отбеляза за втори път в мача след двойно подаване с Клаудиу Кешерю. Румънецът добави още един гол в 60-ата минута, когато се разписа на празна врата след шут на Кирил Десподов за 3:1.

В следващата фаза разградчани ще се изправят срещу „Царско село“ в София.

„През първото полувреме допуснахме непредизвикани грешки, това не ме направи щастлив. През втората част заиграхме малко по-добре, но допуснахме гол. Важното е, че сме на осминафиналите“, коментира треньорът на шампионите Валдас Дамбраускас.

„Не сме подценили съперника, важното беше да спечелим двубоя, но имаше моменти когато играехме малко по-бавно, с повече докосвания. Първи двубой за новата година, след месец и половина нещата са малко по-различни. Срещите в Турция не могат да се сравняват с официалните мачове“, добави литовецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html