петък, 3 май 2024 г.

Условието на Ясен Петров към БФС: Да му вдигнат заплатата с 1000 лв.


Новият национален селекционер на България Ясен Петров заяви, че най-много иска да види израстването на българските футболисти. Той изрази надежда, че Валентин Антов ще започне да играе за „Болоня“.

„Този адреналин много ми липсваше през последната година и нещо. Абсолютно съм наясно с какво се захващам. Всичко зависи от резултатите. Когато има резултати, нещата вървят добре. Когато няма резултати, естествено е да поема отговорност“, коментира Петров пред bTV.

„Поставих едно условие – да ми бъде с 1000 лева по-голяма заплатата. Нито едно друго условие не е имало към БФС“, разкри той.

„Всеки иска да има добри резултати. Искам футболистите да имат самочувствие и да покажат манталитет. При всички положения ще искам да създадем едно настроение и да има дисциплина. За 6 дни трябва да изиграем три много сериозни квалификации.
Всеки един, който се представя на добро ниво, ще бъде извикан в националния отбор. Много ми се иска да видим израстването на българските футболисти, но няма български футболисти, които да играят в някой топ отбор. Дано Антов започне да играе за „Болоня“. Мисля, че това ще бъде много добра възможност за нас“, допълни националният селекционер.

„Навсякъде се стараят да създават футболисти. Времето е различно. В момента там, където живеех на площадките са построени блокове. В Китай абсолютно всичко е различно, но създадоха план до 2025 г. да направят 50 000 школи за футбол. Различното там е, че живеят в един камп и се мисли само за футбол. Докато в България се работи и играе трудно. Ние си имаме свой начин на мислене. Негативно сме настроени. Не сме от хората, които ще подкрепяме…, каза още Ясен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html