събота, 4 май 2024 г.

Кошмарът на Пиронкова продължава да наказва в Мелбърн

Екзекуторката на Цветана Пиронкова Су-Вей Сие записа нова впечатляваща победа на Australian Open. Тайванката елиминира във втория кръг шампионката от US Open 2019 Бианка Андрееску. Още по-впечатляващо бе, че успехът на 35-годишната ветеранка бе доста категоричен в два сета – 6:3, 6:2, а мачът продължи по-малко от час и половина.

За Сие това е осмата победа от 33 мача срещу тенисистки от Топ 10.
„Само ще ви напомня, че в Азия не обсъждаме публично възрастта на момичета“, каза през смях Сие на корта в отговор на коментар, че продължава да постига успехи на 35 години.

Седемкратната победителка в Мелбърн Серина Уилямс също е в третия кръг. 39-годишната американка записа нова убедителна победа, този път с 6:3, 6:0 над Нина Стоянович.
24-годишната сръбкиня успя да окаже някаква съпротива в първия сет, но тя не бе особено сериозна. Серина се нуждаеше от един пробив, за да сломи съпротивата на своята съперничка и да се наложи с 6:3.

Във втория сет американката бе пълна господарка на корта. Тя буквално прегази своята съперничка, като не й позволи да спечели дори един гейм и спечели с 6:0.
В следващия кръг Уилямс ще се изправи срещу рускинята Анастасия Потапова, която пък стигна до тази фаза след успех с 6:2, 6:4 над Тимеа Бабош.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html