събота, 4 май 2024 г.

Валентино Роси за „Ферари“: 14 години без титла са ужас

„Във „Ферари“ трябва да се поучат от това, което направиха миналата година в „Ред Бул“. Само те успяха да се доближат до „Мерцедес“. В Скудерия спешно трябва да вдигнат нивото и да започнат да притискат Люис Хамилтън на пистата, иначе той или наследникът му ще продължат да печелят кой знае докога“, коментира легендата в мотоциклетизма Валентино Роси. Доктора, както е известен италианецът, от дете е фен на „черните кончета“ и продължава да се вълнува от състоянието на най-обичания отбор по света.

През 2012 г. седемкратният световен шампион в клас MotoGP направи успешни тестове с болид на пистата „Рекадо Тормо“ и постигна време със само секунда по-бавно от това на другия седемкратен световен шампион и пилот на Ферари по това време – Михаел Шумахер.

Тогава Вале бе близо до подписване на договор с „Ферари“, но в крайна сметка италианецът реши да продължи кариерата си в мотоциклетизма, която продължава и до днес на 42-годишна възраст.

„14 години без титла е ужасно дълъг период за легендарен отбор като „Ферари“, зад който стои не само цяла Италия, но и по-голямата част от феновете по света. Много харесвам Шарл Льоклер и вярвам, че той е бъдещ шампион. Дано скоро получи възможност да покаже пълния си потенциал“, завърши великият Роси.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html