петък, 3 май 2024 г.

Социалистите от Родопите не желаят Александър Симов за водач на листата в Смолян

„Изразяваме категоричното си несъгласие с така направеното предложение за водач на листата за 22-и МИР-Смолян да бъде утвърден др. Александър Симов. От направените номинации в нашата община и след допитване в цялата област, въпросният другар няма нито една направена номинация да бъде издигнат като кандидат за народен представител от област Смолян“.

Александър Симов

Това пише в официална позиция на Общински съвет на БСП-Златоград, изпратена до лидера на левицата Корнелия Нинова и членовете на НС на партията. Зад думите си застават 15 членове на Общинския съвет на партийната организация.

„Аргументите за нашето несъгласие са много. Считаме също така, че личността и дейността на Александър Симов не е позната в областта и ще доведе до сериозен отлив на гласове за БСП и ще доведе до загуба на партията в областта“, пишат още социалистите от Златоград.

Те настояват за спешно преразглеждане на предложението от София  и за водач на листата за област Смолян да бъде утвърден местен партиен лидер, който е запознат със спецификата на района и който е в състояние да обедини всички структури в областта.

„В противен случай партийната организация в община Златоград отказва да носи отговорност за резултатите от предстоящите парламентарни избори!“, предупреждават златоградските социалисти.

Междувременно и социалисти от общинските структури на БСП в смолянските общини Борино, Баните, Девин, Рудозем и Чепеларе изпратиха отворено писмо до „Позитано“ 20. В него те възразяват срещу начина, по който са определени водачите на листи за предстоящите парламентарни избори.

„За нас е важно кой в БСП ще застане срещу статуквото, а не кой ще бяга от листа в листа по регионите. На пръв поглед имаме демократични процедури. Избираме пряко своя лидер. Но защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни? В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки“, смятат социалистите от Родопите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html