събота, 4 май 2024 г.

Политически динозавър от Югозапада драпа за място в листата на БСП

Общинската организация на БСП в Дупница

Бившият кмет на Дупница (2003-2007) и действащ общински съветник от БСП Първан Дангов от около месец се е хвърлил в люта битка, за да попадне на избираемо място в листата на социалистите в област Кюстендил. Любопитното е, че ветеринарният лекар е номиниран от общините Бобов дол и Кочериново, а не от партийната организация в родния му град. За целта неуспелият кандидат за кмет в няколко местни избори от 2007 насам търсел контакти и помощ от висши партийни функционери на „Позитано“.

Първан Дангов остана извън класацията на кандидат-депутатите от Дупница, след като от събралите най-много номинации от партийните организации 10 души 4-ма получиха одобрение. Той получи подкрепата само на 20 съпартийци от общо 90, участвали в конференцията. Ветеринарният специалист ще се опита да измести в листата действащия депутат от левицата Иван Ибришимов.

Явно дупничани обаче все още помнят близките му връзки с братя Галеви, както и сериозните му инвестиционни проекти по време на 4-годишния му мандат – старчески дом, останал само на дограма и стени; морга, която я няма и до днес в града; подпорна стена на улица „Рилски манастир“, като освен стената, ги няма и парите по проекта; пречиствателна станция за питейни води, която и до ден днешен не функционира.

Иван Ибришимов

В крайна сметка Иван Ибришимов получи номинацията на съгражданите си. Но в Дупница и региона явно се завърта сериозна интрига в редиците на БСП, като за това намекна самият Дангов, който публично обяви, че досега един „камък го е спъвал“, но той е решил вече да пренебрегне това и че този „камък“ щял да се изтърколи в реката в тинята.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html