събота, 4 май 2024 г.

Отхвърлиха искането за прекратяване на процедурата по импийчмънт на Тръмп

Камарата на представителите на Съединените щати отхвърли искането, подадено от правния екип на Доналд Тръмп, целящо да бъде прекратена процедурата по импийчмънт срещу бившия президент. Това се посочва в съобщение на ръководителите на процедурата по импийчмънта в Долната камара на американския конгрес, публикувано в понеделник.

„Камарата на представителите заявява, че всяко твърдение, според Закона за импийчмънт, е вярно и че всички правни защити, посочени в отговора на Доналд Тръмп относно процедурата по импийчмънт, са напълно без основание“, се казва в съобщението, като се добавя, че „доказателствата за неправомерното поведението на президента Тръмп са огромни“.

Освен това ръководителите на процедурата по импийчмънт стигнаха до заключението, че „усилията на Тръмп да избяга от отговорност са напълно неуспешни“, като твърдят, че действията на бившия президент на 6-и януари, когато негови привърженици щурмуваха Капитолия, представляват „най-тежкото конституционно престъпление, извършено някога от президент“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html