петък, 3 май 2024 г.

Ванга: Не се карайте с Русия!

Няколко важни съвета на Ванга са потъпкали политиците във времето на прехода, оказали се фатални за бъдещето на България. В средата на 90-те години, когато се българският капитализъм правеше първите си стъпки и всичко старо се разрушаваше, пророчицата предупредила един от лидерите на тогавашния СДС, посрещайки го с думите: „Не унищожавайте държавните предприятия и не ги заграбвайте. Това ще разсипе икономиката на България!“.

За съжаление тези думи са били приети несериозно от колегите му и с масовата приватизация почти цялата ни икономика беше разрушена. На нейно място се появиха комсомолски, ДС, партийни и всякакви други видове олигарси, които разрязаха предприятията на скрап, разпродадоха машините и безнаказано не изпълниха нито една точка от предприватизационните договори, довели до икономическия крах на страната.

И другата препоръка едновременно да се върнат земите на хората също не беше изпълнена. Ванга е препоръчвала собствениците да създадат кооперативи и да си помагат заедно да обработват земята. Знаем, че подобни кооперативи почти не съществуват днес, а в същото време едри земевладелци обработват земята и трупат милиарди годишно. Повечето от наследниците на бившите собственици разпродадоха земите на дедите си.

„Не се карайте с Русия“ е другата важна препоръка на Ванга, която тотално не беше изпълнена. Днес отношенията между София и Москва са на точката на замръзване, а като верен член на НАТО, България участва във всякакви инициативи, които са посрещани с огромно недоволство от Русия. Такава е инициативата „Три морета“. В същото време държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се надпреварват кой да се сложи първи на САЩ и на администрацията във Вашингтон. Подобно е поведението и на повечето действащи партийни лидери у нас.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html