сряда, 1 май 2024 г.

Бургас събира младите български илюстратори в изложба

В края на септември миналата година по повод Европейския ден на езиците бе организиран конкурс за млади преводачи. Включиха се повече от 90 бургаски ученици и приятели на Бургас от няколко други града. Във връзка с това общинската администрация призова граждани и приятели на Бургас до 29 годишна възраст да се включат в инициативата. Търсеха се творци, които да развихрят въображението си, вдъхновени от преведените народни приказки и написаните авторски разкази на чужд език.
В навечерието на отминалите Коледни празници Бургас инициира нов конкурс, който цели да обърне внимание и на илюстраторите. Отличените преводи на приказки трябва да бъдат илюстрирани. А как? Предстои да видим резултатите.
Младите илюстратори на Бургас редят изложба с всички творби. Експозицията ще бъде открита на 15 февруари в 18.00 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“ и е последна част от конкурса „Бургас харесва младите…“.
В рамките на две седмици бургазлии ще могат да разгледат творби на таланти както от Бургас и от страната, така и от Абърдийн, Торонто.
Изложбата ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html