понеделник, 29 април 2024 г.

БСП-Пловдив нареди листа с опоненти на Нинова

Георги Гергов си върна частично на Корнелия Нинова с листата на БСП в Пловдив

Социалистите в Пловдив изготвиха кандидатдепутатската листа на партията в града, в която обаче изобилстват хора, които са близки на изключения Георги Гергов. С гласовете си социалистите определиха местата от 3-то до 22-ро, тъй като водачът и вторият в листата са Корнелия Нинова и професор Иво Христов, който е от гражданската квота.

След тях с най-голяма подкрепа е депутатът Теодора Халачева, следвана от хирурга Любомир Паунов, от юриста Недялка Петрова, Никола Ванков и от политолога Таня Николова. Всички те са на възраст между 22 и 31 години и са членове на Градския съвет на БСП, който след изключването на Георги Гергов от партията, свали доверието си от Изпълнителното бюро.

При гласуването активът на партията направи отвод на кандидатурите на сегашния депутат доцент Георги Йорданов, на Иван Петков и на още двама. Като мотиви бяха посочени отказите им да работят за местните избори и отправени обиди към съпартийците им. И четиримата подкрепиха решението на ИБ за изключването на Гергов.

Според решението на партията 4-то, 10-о и 16-о място са определени за представители на гражданската квота. Мандатите в Пловдив са 11, като на предишните избори БСП спечели три.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html