петък, 3 май 2024 г.

Русия и Италия ще играят за титлата в ATP Cup

Русия и Италия стигнаха до финала във второто издание на отборната надпревара по тенис ATP Cup. На 1/2-финалите в Мелбърн двата тима елиминираха съответно Германия и Испания и утре ще се изправят един срещу друг в двубоя за излъчване на шампиона за 2021 г.

Победителите си осигуриха класиране още след мачовете на сингъл и превърнаха срещите на двойки в протоколни. Първо Андрей Рубльов срази Ян-Ленард Щруф с 3:6, 6:1, 6:2, а след това Даниил Медведев се справи с Александър Зверев с 3:6, 6:3, 7:5.

При двойките германците взеха почетна победа благодарение на Кевин Кравиц и Щруф, които надиграха Евгений Донской и Аслан Карацев с 6:3, 7:6 (2).

Италианците се възползваха максимално от липсата на испанския лидер Рафаел Надал, който така и не се възстанови от травмата в кръста и не изигра нито един мач в турнирана. В отсъствието на световния №2 Фабио Фонини надделя над Пабло Кареньо Буста с 6:2, 1:6, 6:4, а Матео Беретини бе още по-убедителен срещу Роберто Баутиста Агут – 6:3, 7:5.

„Чувството е невероятно. Миналата година не успях да участвам в турнира и затова съм много щастлив, че сега сме на финалите. Работата ни още не е свършена, но сме уверени в себе си“, каза Беретини.

Двубоят на двойки не се състоя, след като испанският дует Буста и Гранойерс се отказа и така на Симоне Болели и Андреа Вавасори бе присъдена служебна победа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html