събота, 4 май 2024 г.

Каракачанов отговори на Симеонов: Раздялата с НФСБ не е развод!

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще бъде водач на листата в Плевен за предстоящите парламентарни избори обяви самият той, като определи раздялата с НФСБ като „естествен ход на нещата, а не развод“.

„Това е един естествен ход на събитията в политиката. Това е преобладаващото мнение на нашите структури в страната – над 75% от представителите в страната бяха за самостоятелно участие на тези избори. Проведохме срещи с колегите от НФСБ. Не го наричам „развод“. Социологията наистина показва, че няма проблем с 4-процентовата бариера. Въпросът не е в нея, а в това, че патриотичният вот няма къде да избяга, т.е. да се разпилее, да влезе в пясъка, той не може да бъде откраднат или прилъган от формации, които се появиха снощи, както се казва, и обясняват, че те са солта и пипера на земята. Някои от тях ги гледаме и само по телевизора“, коментира военният министър.

По-рано лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че е бил изненадан от решението на ВМРО да се яви самостоятелно на парламентарните избори на 4 април. По думите му до последния момент се обсъждало съвместно явяване на вота.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html