събота, 4 май 2024 г.

Синът на олигарха Николай Банев в РИК-Варна от квотата на БСП

Николай Банев-младши със съпругата си

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев атакува от фейсбук профила си основния съперник на управляващите на предстоящите избори БСП, разкривайки, че от столетницата са предложили сина на арестувания олигарх Николай Банев за член на Районната избирателна комисия (РИК) във Варна. „Не коментирам качествата на човека. Също така той не може да носи вина за постъпките на родителите си, в които не е участвал. Но показва за пореден път топлата връзка между семейството му и БСП“, пише Христо Гаджев.

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев

Районните избирателни комисии обработват протоколите, проверяват за грешки и обобщават резултатите от изборите в района. Появата на Николай Банев-младши обаче имиджово не е от полза на БСП. Известни са „заслугите“ на бащата Банев за затриването на множество предприятия и превръщането им в скрап. Олигархът е известен с разточителството си, а същевременно не плащал редовно заплати на служителите и работниците си от цялата страна.

Водачът на листата на БСП във Варна Борислав Гуцанов

Според запознати с вътрешнопартийните интриги в БСП изборът на Николай Банев-младши е лично на реабилитирания шеф на организацията във Варна Борислав Гуцанов, който оглави и листата на социалистите в областта за предстоящия вот. Това може да му донесе допълнителни разправии с част от ръководството на „червените“.

Николай Банев-младши (в кръгчето) трудно е преживял брака на баща си с Евгения

От друга страна, Николай Банев-младши отдавна е скъсал всякакви връзки със семейството на баща си и с неговата втора съпруга Евгения Банева. Преди две години момчето се изповяда пред седмичника „Галерия“, че мащехата му е нахлула в живота на на фамилията и е родила дете на баща му, преди майка му Дочка Банева да си отиде от този свят, болна от рак. На всичкото отгоре малкият Николай е бил принуден девет месеца по-късно да е шафер на сватбата на олигарха с Евгения. Според мнозина Николай Банев-младши е изключително възпитано момче, което очевидно е наследило характера на покойната си майка, и в никакъв случай не би трябвало да се правят каквито и да било асоциации с перверзното и кичозно битие на баща му и мащехата му.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html