събота, 4 май 2024 г.

„Оскар“ не е далеч: Мария Бакалова номинирана и от Гилдията на актьорите

Българската актриса Мария Бакалова се доближава все повече до наградата „Оскар“, след като бе номинирана от Гилдията на актьорите за най-добра поддържаща женска роля за филма „Борат 2“. Останалите претендентки за наградата са Глен Клоуз за „Елегия Хилбили“, Оливия Колман за „Бащата“, Юн Ю-джун за „Минари“ и Хелена Ценгел за „Новини от света“. Наградите на актьорската гилдия се смятат за солиден индикатор за успех на „Оскар“-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

Филмите „Петима от една кръв“, „Ма Рейни: Майката на блуса“, „Минари“, „Една нощ в Маями“ и „Процесът срещу Чикаго 7“ са номинирани за водещата награда за най-добър актьорски състав на Гилдията на актьорите, съобщиха Ройтерс и „Варайъти“. Призът за най-добра актриса ще си оспорват Ейми Адамс за „Елегия Хилбили“, Вайола Дейвис за „Ма Рейни: Майката на блуса“, Ванеса Кърби за „Да намериш отново себе си“, Франсис Макдорманд за „Земя на номади“ и Кери Мълиган за „Момиче с потенциал“. Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Риз Ахмед за „Без звуци в живота“, Чадуик Боузман за „Ма Рейни: Майката на блуса“, Антъни Хопкинс за „Бащата“, Гари Олдман за „Манк“ и Стивън Юн за „Минари“.

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля са номинирани Чадуик Боузман за „Петима от една кръв“, Саша Барън Коен за „Процесът срещу Чикаго 7“, Даниел Калуя за „Юда и черният месия“, Джаред Лето за „Малките детайли“ и Лесли Одъм младши за „Една нощ в Маями“.

Церемонията за наградите на Гилдията на актьорите беше пренасрочена от 14 март за 4 април, за да не съвпадне с шоуто за водещите музикални отличия „Грами“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html