петък, 3 май 2024 г.

Синът на Доган отби река, за да мине в двора на палата му

Ексцентричен палат вдига синът на Ахмед Доган – Демир, в престижния квартал „Бояна“, разкрива вестник „Галерия“, позовавайки се на хора, участвали в грандиозния строеж. Внушителната постройка се намира в район, където живеят някои от най-богатите българи.

Първа копка за палата на Демир Доган е била поставена още преди две години. Основните материали при строежа на къщата са дърво и камък, от които е направена и масивната висока ограда. Част от нея е издигната само от камъни, а другата от няколко пласта дърво.

Демир Доган се ожени миналата година за приятелката си Памела, от която в момента очаква второ дете

Голяма гордост на младото семейство Доган ще бъде дворът, за който без съмнение ще се грижи специално назначен градинар. Дворът обаче няма да бъде като никой друг, защото през него ще преминава река. В случая не става дума за изкуствено съоръжение, а за вода, отбита от преминаваща наблизо естествена река. За тази цел строителите са направили нарочно корито от камъни, така че шумът на водата да гали ухото на обитателите на палата.

Демир е единственият син на Доган, плод на любовта му с първата му жена Таня Желязкова. Наследникът на Сокола се занимава със свой бизнес, избягва медийни изяви и досега не е проявявал политически амбиции. В края на миналата година Демир се ожени за приятелката си Памела Жейнова в петзвезден хотел в „Бояна“. Две години преди това се роди синът им Адмир, а младата двойка чака всеки момент и второто си дете. Памела е дъщеря на известния футболен мениджър Николай Жейнов и също като мъжа си избягва публичност.

В скоро време внуците на Доган ще тичат на поляната край реката в новия палат в един от най-богатите квартали край София. Както е известно, Сокола от години обитава известните на всички Боянски сараи, в чийто двор се разхождат пауни. Тук почетният председател на ДПС събира няколко пъти в годината елита на формацията и произнася традиционна предновогодишна реч, в която съобщава какви ще бъдат приоритетите на партията. Лятото прекарва обикновено в морските си Сараи край Росенец. Точно там през миналата година дебаркира Христо Иванов и сложи началото на предизборната кампания на „Да, България“ и вероятно края на безгрижните летни купони на Сокола в района.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html