събота, 4 май 2024 г.

ГЕРБ сменя Пламен Нунев в Русе?

Недоволството на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от бившата дясна ръка на Цветанов Пламен Нунев продължава да расте, съобщава сайтът dunavmost.com.

Пламен Нунев, снимка dunavmost.com

Това става само дни след като премиерът скастрил в тесен кръг вносителя на предложението осъдени и без образование да бъдат охранители, гласувано в петък от парламента.  Пламен Нунев зае поста на Цветанов като председател на вътрешната комисия, след като бившият втори напусна НС след „Апартаментгейт”.

Бойко Борисов останал изключително недоволен от донесения, че Нунев е обиколил цялата Русенска област и натиска цялата структура, за да се предлага за още един мандат.

Поръчаното социологическо проучване в София показало, че ГЕРБ може да очаква от Русе само двама депутати, а в този избирателен район партията винаги е имала поне трима свои хора в Народното събрание.

Затова опитът на Нунев да се вкара сам в листата, както и да наложи свои протежета като кмета на Бяла Алисе Муртезова, ще ударят на камък. Просто те не носят достатъчно гласове, пък и мнозинството русенци не познават беленските кадри в партията, нито имат желание да ги опознаят.

В русенския ГЕРБ се говори, че кандидатурата на Муртезова е предложена от Нунев като компромис с негласната подкрепа на ДПС.

Затова Борисов е взел нещата в свои ръце и слага за водач на листата в Русе министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Обещано е място в парламента и на местен представител на СДС. Предстои Борисов да удари по масата и покаже вратата и на самия Нунев при непрекъснатите глупости и интриги, които прави в Русенска област, твърди сайтът.

Промяната в ГЕРБ по места продължава постоянно и неизменно въпреки амбициите на местните партийни водачи като Нунев и подготвяните негови креатури. Само за една седмица изпълнителната комисия на ГЕРБ смени областните координатори на Монтана и Видин дни преди старта на предизборната кампания.. Следва Русе, заключава сайтът dunavmost.com….

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html