събота, 4 май 2024 г.

Нинова сваля Калоян Паргов от лидерското място в БСП-София?

Калоян Паргов: Очаквахме бюджет на промяната в Сто... - Столица.bg

Войната между лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на софийската организация на партията Калоян Паргов ще достигне своя апогей в събота. За тогава е насрочено заседанието на БСП-София, на което да се определят кандидатите за депутати от 2-о място надолу в листите. На него няма да присъстват старите членове на Националния съвет, след като Контролната комисия на социалистите прие такова решение преди няколко дни. В конференцията ще участват избраните в новия Национален съвет след прекия избор на Нинова за председател на БСП. Това ще доведе до сериозни промени в предварителните планове на столичните социалисти кой и на кое място да се кандидатира за депутат.

Очаква се Корнелия Нинова да използва форума, за да отстрани Калоян Паргов от председателското място на най-голямата регионална структура на социалистите. Това е позволено по устав и ще стане чрез промяна в дневния ред. В него ще бъде добавена точка за отстраняването на Паргов от поста, научи anteni.bg от сигурни източници.

Конфликтът между Паргов и Нинова се задълбочи, след като лидерът на БСП изхвърли от редиците на партията Георги Гергов. Тогава Паргов не участва в гласуването с мотива, че не е време за конфликти вътре в партията. „Преди 7 години Сергей Станишев и Димитър Дъбов предложиха за изключване Георги Първанов, Румен Петков и други, които бяха оформили АБВ. Тогава голяма част от софийската организация, включително и аз, напуснахме залата и не участвахме в гласуването. Оттогава това е принципна политиката, която една част от градската организация следваме. Не участвах и в гласуването за изключването на Иван Иванов от Варна, същото направих и с Георги Гергов. Считам, че не това е подходът. В момента имаме други задачи”, заяви тогава Паргов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html