петък, 3 май 2024 г.

„Ман Юнайтед“ изравни рекорд от 1995 г. (видео)

„Манчестър Юнайтед“ разби с 9:0 гостуващия „Саутхемптън“ на „Олд Трафорд“ в мач от 22-рия кръг на Висшата лига.

Домакините получиха голямо предимство още във 2-рата минута, когато Янкевич беше изгонен заради грубо нарушение и Саутхемптън трябваше да доиграе с човек по-малко.

Оттам нататък „Юнайтед“ не прояви милост към вратаря на съперника Алекс Маккарти, за да се върне към победите след два поредни мача без успех в първенството.
В 18-ата минута Аарън Уан-Бисака откри след центриране на Люк Шоу. Още преди почивката резултатът набъбна до 4:0, след като първо Маркъс Рашфорд удвои, после

Ян Беднарек си вкара автогол, а Единсон Кавани се разписа с глава.

След почивката Че Адамс върна един гол за Саутхемптън, но той беше отменен от ВАР заради засада и наказателната акция на домакините продължи.
Антони Марсиал и Скот Мактоминей отбелязаха, а Бруно Фернандеш изпълни специалитета си да вкара дузпа, с което резултатът стана 7:0.

В последните минути Марсиал се отчете с втори гол, разписа се и Даниел Джеймс.

За гостите това бе болезнено дежавю, защото за втори пореден сезон те са замесени в мач, който завършва с рекордна за Висшата лига победа с девет гола разлика.

През миналия сезон те бяха победени с 0:9 от „Лестър“, а сега това се случи и срещу „червените дяволи“. Първата подобна победа също е на тима от Манчестър – през 1995 с 9:0 срещу „Ипсуич“.

С трите точки „Юнайтед“ се изравни с „Манчестър Сити“ на върха в класирането с 44 точки.

„На почивката казах на момчетата да продължат да играят сериозно и да създават положения. Не съм мислил за мача с Ипсуич. Концентрирани сме върху това да се развиваме, да подобряваме играта си и да трупаме опит в намирането на свободни пространства“, обясни треньорът на „дяволите“ Оле Гунар Солскяер.

„Антони Марсиал игра силно, можеше да вкара и още голове. Всички бяха на ниво. Независимо дали един мач е открит или затворен, трябва да използваш положенията си. Никога не знаеш какво ще се окаже решаващ фактор. Ние по-добре от всеки друг знаем, че головата разлика може да има огромно значение“, добави норвежецът, напомняйки за развръзката на сезон 2011/12, когато тимът му завърши с равен брой точки със „Сити“, но титлата стана притежание на „гражданите“.

Останалите резултати: „Шефилд“ – „Уест Бромич“ 2:1; „Уувърхямптън“ – „Арсенал“ 2:1; „Нюкасъл“ – Кристъл Палас 1:2.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html