понеделник, 29 април 2024 г.

Весо Брадата и убитата Станка Марангозова се съдят за апартамент

Станка Марангозова

Арестантът Веселин Денков-Брадата и убитата брокерка Станка Марангозова спорят в съда по заплетен казус с ипотека на апартамент, показва проучване на „Галерия“.

През 2011 година Марангозова и приятелят й Динко Геров ипотекирали новия си апартамент в престижен столичен квартал в полза на издирвания като поръчител на убийството й Иво Масларов, който я прехвърлил на фирмата „Маршал кредит груп“, собственост на приятеля му Веселин Денков-Брадата. През 2013 година „Маршал кредит груп“ изгонила Марангозова от жилището й със съдия-изпълнител, защото не върнала заема от 200 хиляди лева към Масларов.

Иво Масларов

Сложните отношения между убитата брокерка и издирвания за убийството й започват през 2009 година. Той й давал пари, за да ги инвестира на борсата и да му носи печалби. Недоволен от приходите, започнал да я заплашва и изнудва. Няколко пъти била пребивана, за да му плаща. И Марангозова го правила със свои пари, но Масларов искал още и още. Така се стигнало и до ипотеката в негова полза. Марангозова и Динко Геров били принудени да подпишат, че са взели 200 хиляди лева от Иво Масларов и като гаранция, че ще ги върнат за 18 месеца, ипотекирали апартамента в негова полза. По-късно твърдят, че такава сума не са получавали и всичко е било под натиск. Но скъпото им жилище вече е в ръцете на Весо Брадата чрез цесия с Масларов. Започват да водят дело, за да обявят ипотеката за нищожна. Губят го на две инстанции в Софийския градски съд и в Апелативния. Сега обаче то ще се гледа във Върховния касационен съд. Любопитното по казуса е, че Станка Марангозова е убита, Иво Масларов се издирва от Интерпол като поръчител на убийството, а собственикът на „Маршал кредит груп“ Веселин Денков-Брадата е в ареста. На заседанието ще се явят управителят на финансовата къща на Весо Брадата, от една страна, и вдовецът Динко Геров.

Весо Брадата с приятелката си Ивайла Бакалова

Веселин Денков-Брадата беше задържан преди 5 месеца на връщане от Италия, където водил приятелката си Ивайла Бакалова на шопинг. Специализираната прокуратура го обвини като участник в бандата на люлинските лихвари Ивайло и Александър Георгиеви – Пифовете. Според разследването Денков давал пари на Пифовете, а те ги отпускали като заеми на нуждаещи се, които после тормозели.

Иво Масларов се издирва от 9 месеца. Той успя да избяга преди разбиването на бандата му, ликвидирала Станка Марангозова. Обвиняеми още са офицерът от НСО Борис Иванов, който е организатор, физическият убиец Петър Костов-Стъкларя и помагачът му Венцислав Пиров. Последните двама направиха пълни самопризнания.

Освен това Весо Брадата и Иво Масларов са подсъдими и в Специализирания наказателен съд за изнудване на Станка Марангозова. Обвинителният акт срещу тях беше внесен в същия ден, в който я убиха.

Дали Върховният съд ще обяви за валидна или за нищожна ипотеката на апартамента на Станка и Динко в полза на Иво Масларов, ще стане ясно до няколко месеца. Убитата брокерка е заличена от списъка за призоваване, а магистратите са поискали информация и за наказателното дело срещу душманите й.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html