петък, 3 май 2024 г.

БСП решава за Румен Радев след парламентарните избори

БСП ще решава след парламентарните избори дали и по какъв начин ще подкрепи кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат, потвърди лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя коментира, че е знаела предварително за неговото обръщение:

„Знаех за изявлението на президента Радев предварително. За времето на изявлението – много въпроси се повдигнаха, ама защо сега, толкова рано преди изборите. Смятам, че това изявление беше необходимо точно в този момент. С една цел – да се спрат внушенията, че президентът ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарните избори. С ясната му и категорична заявка за кандидатиране за втори президентски мандат,  смятам, че той сложи край на тези спекулации за политическите му намерения да прави собствена партия. И това беше необходимо сега, преди парламентарните избори, за да е ясно. Това е честна и открита позиция на президента. За формата и начинът и времето на номиниране и издигане и двамата сме на едно мнение, че този въпрос ще се решава след парламентарните избори. Президентът постави някои принципи за правене на политика и за промяна на порочния модел на управлението на Борисов. Заложи ги в речта си като декларация, но за нас това не са само декларации и заявка на принципи. Това за нас от четири години са действия“.

Нинова заяви, че за четири години като парламентарна опозиция БСП винаги е стояла принципно на правенето на политика срещу порочния модел на Борисов като борба с лобисткото законодателство, борба с корупцията, засилване ролята на парламента и харченето на бюджетния излишък. Соцлидерката коментира, че областните структури на БСП се очаква да подредят листите след обявяването на водачите следващата седмица:

„В нашите правомощия като Изпълнително бюро е да предложим само водачите и местата на коалиционните партньори и Коалиционният съвет да ги одобри. В пълномощията на областните и градските организации е да подредят следващите. Ако господин Паргов бъде подреден в листата в София от организацията в София, това е решение на организацията в София. При нас този процес е демократичен, открит и има думата сега вече софийската организация“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html