събота, 4 май 2024 г.

Световното по футбол в Катар ще бъде пред пълни трибуни

Мачовете от световното първенство в Катар през 2022 г. ще се играят пред пълни трибуни. Това съобщи в Туитър журналистът Роб Харис, който цитира президента на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино.

„Ще имаме пълни стадиони. По това време коронавирусът ще бъде победен и всички ще се научим да живеем с него“, уверил Инфантино.

Мондиал 2022 ще се проведе в Катар от 21 ноември до 18 декември през 2022 г. заради 50-градусовите летни жеги в страната.

Вчера в арабската държава стартира световното клубно първенство.

Надпреварата, която по програма трябваше да се проведе в края на декември, но заради объркания календар ще се състои в следващите 10 дни в Катар, започна със служебна победа.

Очакваше се турнирът да бъде открит с мач между представителя на домакините – „Ал-Духаил“ и клубния шампион на зона Океания – „Оукланд Сити“.

Новозеландският клуб обаче отказа да пътува до Катар по препоръка на собственото си правителство, а и заради строгата 14-дневна карантина, която очакваше цялата делегация при завръщането у дома.

Така в турнира останаха 6 отбора.

В горната схема предстои мач между „Ал-Духаил“ и шампионът на Африка – „Ал-Ахли“ от Египет.

Победителят от този мач ще играе срещу „Байерн“ (Мюнхен).

В долната схема предстои сблъсък между мексиканския УАНЛ и корейския „Улсан“, а победителят ще спори за място на финала с „Палмейрас“, който само преди дни завоюва Копа Либертадорес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html