събота, 4 май 2024 г.

Президентът на „Барса“: Трябваше да се отървем от Меси миналото лято

Временният президент на „Барселона“ Карлес Тускетс косвено призна, че последният договор на Меси е заробващ за клуба и ако е зависело от него, той е щял да го скъса още миналото лято, когато Лео поиска да напусне.

„От икономическа гледна точка аз бих продал Меси още преди половин година. Ситуацията е такава, че трябва да намалим заплатите в клуба“, коментира Тускетс в Испания.

Припомняме, че само за заплата на Меси „Барса“ харчи по 138 милиона евро на сезон.

Меси все пак може да загуби част от обявените космически суми по контракта му. Според разкритите от „Ел Мундо“ подробности по договора му, се оказва, че Лео е нарушил задълженията си за конфиденциалност.

„Играчът се задължава да не използва социалните мрежи по време на лагери, тренировки и мачове. Освен това той не трябва да използва тези канали, за да разпространява информация, коментари, видео или снимки, свързани с клуба, особено такива, които могат да подкопаят имиджа на „Барселона“, други играчи, технически щаб или хора от ръководството“, гласи клаузата от договора му.

Аржентинският ас обаче е нарушил тези изисквания в поне 3 случая. Той първо атакува публично бившия технически директор на клуба директор Ерик Абидал, след това разкритикува намаляването на заплатите заради кризата породена от COVID-19, а накрая нападна шефовете си заради решението им да освободят Луис Суарес през лятото. Тези три случая могат да бъдат използвани от новото ръководство на Барса като аргумент да не плати в пълен размер милионите на Лео.

Справка сочи, че 85% от годишния бюджет на каталунския гранд, който отива за заплатите на футболистите от първия отбор. Според разчетите на Асоциацията на европейските клубове тази ставка не трябва да надхвърля 70%.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html