събота, 4 май 2024 г.

ЦСКА намери заместник на Санкаре

ЦСКА привлече полузащитника Федерико Николас Варела Ескудеро.

25-годишният футболист се изявява като плеймейкър и през есента защитаваше цветовете на елитния турски „Денизлиспор“. Той премина днес медицински прегледи и парафира личния си договор, след което се включи в следобедната тренировка на отбора.

Не е изключено, по преценка на треньорския щаб, новото попълнение да направи своя неофициален дебют в утрешната контрола срещу „Ботев“ (Враца).

Феде Варела е аржентинец по рождение, но детството му преминава в Испания, където получава и гражданство. Кадър е на школата на „Селта“, след което преминава в швейцарския тим „Стад Нион“.

Качествата на младока впечатляват скаутите на „Порто“ и на 18-годишна възраст техничарят подписва договор с „драконите“.

В продължение на три сезона Варела изиграва 70 мача и отбелязва 16 гола за дублиращия тим, а в началото на 2018 г. е преотстъпен в „Портимонензе“, с който дебютира в елита на Португалия. Кариерата на спрягания за заместник на Юнус Санкаре, продължава в испанската Сегунда дивисион с тимовете на „Райо Махадаонда“, „Леганес“ и „Лас Палмас“ преди да се стигне до трансфера му в „Денизлиспор“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html