събота, 4 май 2024 г.

Георги Харизанов: Няма да ставам депутат и не редя листи

Политическият анализатор и шеф на ТВ „Европа“ Георги Харизанов отрече медийни публикации, че ще оглави кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в Благоевград. Ето какво написа във фейсбук: 

„Пиша ти бавно, щото знам, че четеш трудно”

Та: Няма да ставам депутат. Не желая да ставам депутат. Няма да водя листи, да съставям листи, да участвам в листи и да чакам гората да се разлисти. Никога не съм имал каквато и да било амбиция да ставам депутат и към момента съм абсолютно всичко, което искам да съм, с изключение на още няколко спечелени турнира в тениса и голфа. В този смисъл най-учтиво ще помоля всички амбициозни партийци, скучаещи журналисти, излетели бивши величия и бъдещи звезди на депутатския небосклон да си намерят друго занимание. Merci beacoup“.

Георги Харизанов е смятан за един от най-влиятелните хора в ГЕРБ. Още при напускането си на партията, Цветан Цветанов го посочи като новия сив кардинал, който определя стратегията на управляващите, както и участва в определянето на партийните листи за общинските и предстоящите парламентарни избори. Преди няколко месеца друг много близък политик до Борисов – Георги Марков, обвини Харизанов и социалния министър Деница Сачева, че водят ГЕРБ към провал.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html