понеделник, 29 април 2024 г.

Тервел отказа намибиец и записа победа №16 в професионалния бокс!

Тервел Пулев регистрира 16-а победа от 16 мача на професионалния ринг. Нашето момче отказа Викапита Мероро в сблъсък, продължил 9 рунда и приключил с отказване на намибиеца. Срещата се игра в Танзания.

Българинът доминираше и пласираше отлични удари срещу издръжливия Мероро, който търсеше клинчове и накъсваше мача с нечиста игра. В предпоследния рунд обаче Тервел притисна намибиеца с хубави комбинации, отвори аркада над лявото му око и щабът на Мероро хвърли кърпата, признавайки поражението.

Пулев, който е интерконтиненталният шампион на Световната боксова асоциация (WBA), не беше излизал на ринга от повече от година насам. За последно той се боксира срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. в Пловдив.

Основната цел пред българина е да се изкачи в ранглистата на WBA, за да може да се боксира за световната титла в полутежка категория до края на 2022 г.

„Победа! Знаех, че няма да е лесно, но 16-ата вече е тук! Време за кратка почивка и след това, отново на работа! Благодаря на всички българи за подкрепата, по всички краища на света! Обичам ви!“, написа Тервел на официалната си страница във Фейсбук след успеха.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html