събота, 4 май 2024 г.

Слави Трифонов отказа на Нинова? По поръчка на Георги Гергов

През миналата седмица една тв-изява някак си мина незабелязано в медиите, но предизвика сериозен дебат в социалните мрежи. От нея стана ясно, че Слави Трифонов и неговата партия „Има такъв народ“ за нищо на света няма да влезе в коалиция с Корнелия Нинова и БСП. Няма да го направи, въпреки че социолози, политолози и политически инженери казват, че тази формула може да свали ГЕРБ от власт. Трифонов обясни защо не иска съюз с Нинова и аргументите му звучат логично – БСП отказа да гласува отпадането на партийната субсидия, както решиха 2, 5 милиона българи на референдума на Слави. Пет години след онзи референдум обаче сега звучи малко инфантилно да се сърдиш. Така правят малките деца, незрелите хора. Корнелия Нинова може да бъде обвинявана във всякакви грехове. Едно обаче не може да се отрече – тя превърна една практически „мъртва“ партия в незаобиколим фактор сред опозицията на ГЕРБ. Без столетницата съперниците на ГЕРБ нямат шанс. Никакъв.

Така изниква въпросът защо Слави Трифонов отказва не само коалиция, но дори общо наблюдение и контрол върху изборния процес? Едва ли е от любов към Борисов и управляващите. Отговорът май е ясен – Георги Гергов. Пловдивският милиардер ненавижда Нинова. Тя не само го отстрани от Националния съвет на БСП, но дори го изхвърли от партията. Очевидно е, че свинарят от Маноле няма да остави нещата така – отмъщението не е далеч. Слави Трифонов е в много близки отношения с Георги Гергов от дълги години. Приятелството им не е тайна и е добре подплатено с финансови и имотни сделки. През 2011 година Дългия се сдоби с апартамент от 240 кв.м. край Варна в сграда, построена от фирма на Гергов. Жилището струва около 1 милион лева и беше продадено на Слави Трифонов точно в разгара на имотната и финансова криза в света. Може също да си припомним признанията и на Слави, и на Корнелия Нинова, че двамата са се срещали преди пет години в прословутия офис на Георги Гергов в ЦУМ. Същият, в който дойде бившият главен прокурор Сотир Цацаров, за да посъветва един опозиционно настроен милионер „да не се занимава с глупости, а да си гледа бизнеса“.

Всъщност, интригите на Гергов срещу Корнелия Нинова, които продължават и след неговото изхвърляне от БСП, показват колко права е била тя да се освободи от него и обкръжението му. Георги Гергов отдавна мечтае да се включи още по-активно в икономическите и финансови схеми на управляващите от ГЕРБ. Той никога не е криел желанието си за „голяма коалиция между БСП и партията на Борисов. „Хората, които искат такава коалиция, вече не са при нас“, отсече Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html