събота, 4 май 2024 г.

„Ливърпул“ най-накрая би, вкара 3 гола на „Тотнъм“ (видео)

„Ливърпул“ се върна на победния път във Висшата лига и записа важен успех с 3:1 като гост на „Тотнъм“.

Тимът на Юрген Клоп беше навъртял 5 поредни мача без победа в шампионата, а в последните 4 от тях даже не беше вкарвал гол. В герой за шампионите се превърна Трент Александър-Арнолд, който се отличи с гол и асистенция.

Както и се очакваше, „Ливърпул“ владееше повече топката през първата част, но контраатаките на „шпорите“ бяха опасни.

При една от тях още в 3-ата минута Хюн-Мин Сон беше изведен от Хари Кейн и се разписа, но ВАР видя тънка засада при атаката и попадението не беше признато.

В последните секунди на първото полувреме „Ливърпул“ откри с гол на Роберто Фирмино. Бразилецът беше изведен на празна врата от Садио Мане и нямаше как да сгреши.

На почивката се наложи Жозе Моуриньо да замени Хари Кейн заради контузия в глезена.

Второто полувреме започна с два светкавични гола, като първо Александър-Арнолд покачи на 2:0 с добавка.

Секунди по-късно Пиер-Емил Хьойберг върна „Тотнъм“ в мача със страхотен удар от движение извън наказателното поле.

Мърсисайдци продължиха да доминират и стигнаха до попадение на Салах, но и тук ВАР се намеси и видя игра с ръка на Фирмино при атаката, а Мартин Аткинсън отмени гола.

В 65-ата минута „Ливърпул“ все пак вкара за трети път. Александър-Арнолд центрира, а вместо да изчисти, Джо Родън продължи топката за Мане, който веднага разстреля Лорис за 3:1.

„Червените“ са четвърти в класирането с 37 т., на 4 зад лидера „Манчестър Сити“, но и с мач повече от „гражданите“.

„Тотнъм“ остава на шесто място с 33 т.

Мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо бе бесен след поражението.

„Контузиха Кейн и в двата глезена. Първо едно лошо влизане от Тиаго, а след това още един тежък сблъсък, не видях точно с кого. Но това са две контузии и в двата глезена, втората е по-лоша от първата. Ще отсъства поне няколко седмици, не знам точно. Някои играчи няма как да ги замениш, но когато нещо такова се случи, няма какво да направим. Трябва да се справим със ситуацията такава, каквато е“, заяви Моуриньо.

„Вкарахме голове в правилните моменти, страхотни голове. Правилните хора се разписаха. Всичко е прекрасно, с изключение на контузията на Жоел Матип. Това, което видяхте, не е свързано с формата ни, това сме ние. Особено през втората част, видяхте истинското ни лице. Страхотна битка и страхотен футбол“, щастлив пък беше Клоп.

„Не съм гледал статистиката, но мисля, че с изключение на няколко минути през първото полувреме, не си спомням съперникът да е държал дълго топката. Действахме добре на контраатака и се защитавахме отлично. В атака мисля, че се справихме с тяхната схема. Разигравахме добре между линиите и често пращахме топката в близост или в наказателното поле, което е много важно. Контра-пресата ни бе много добра. В защита също действахме добре, стояхме високо, но не прекалено“, каза още германецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html