понеделник, 29 април 2024 г.

Бил Гейтс: Следващата пандемия ще е много по-страшна

Бил Гейтс се ваксинира срещу COVID-19 - US - Novini.bg

Човечеството не е готово за следващата пандемия, но тя може да е много по-страшна от сегашната, смята основателят на Microsoft Бил Гейтс. Той призова хората и управляващите да се отнасят към нея като към война и да харчат милиарди долари за подготовка. „Ние не сме готови за следващата пандемия. А трябва да се направи толкова много. Сегашната пандемия е страшна, но бъдещата може да бъде десет пъти по-ужасна“, заяви милиардерът в интервю за немския вестник „Зюддойче цайтунг“. Според него пандемиите вече са ежедневие, подобно на земетресенията, тайфуните и промяната в климата. „Задачата на правителствата в тази ситуация е да защитават хората от тези катаклизми. Ако бяхме по–подготвени за епидемията от коронавирус, нямаше да е толкова страшно“, коментира Бил Гейтс.

Милиардерът е уверен, че към следващата подобна криза трябва да се отнасяме като към военен конфликт. „За да се противопоставим успешно, трябва да се похарчат милиарди за развитието на науката, за тестове, създаване на световна система за оповестяване на нови случаи на заболяването“, каза още Бил Гейтс. Той предлага да се създаде световна организация, която да е способна да реагира веднага на потенциално кризисна ситуация, в която и да е точка на света. Той изчислява, че светът е загубил от кризата с коронавируса 28 трилиона долара. „Най-много пострадаха хората, които живеят в тесни къщи или такива, които нямат възможност да осигурят на децата си онлайн обучение“, каза още американският милиардер.

Той не за първи път говори за нова пандемия. В предишни свои изяви прогнозираше, че следващата криза ще настъпи след 20–30 години, но тогава светът ще е много по–готов за нея. Неговото име е част от масовата истерия, създадена от конспиролозите. Много хора смятат, че Бил Гейтс планира с помощта на ваксините да чипира населението на планетата. Самият Гейтс предпочита да не опровергава тази идея, само я нарича „твърде нелепа“. Самият той се ваксинира на 22 януари.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html