събота, 4 май 2024 г.

Без секс, докато не се ваксинираме!

*Пол Далисън с шеговит коментар в рубриката си „Declassified“ за събитията от седмицата за POLITICO

Италианците планират бойкот на „Виагра“, докато китайските власти приемат тестовете за коронавирус доста лично, докато извръшват проверките за коронавирус.

По време на нарастващия гняв по Стария континент от забавените доставки на ваксините срещу коронавируса, италиански политик излезе с екстравагатнта идея: секс стачка, докато фармацевтичните компании не наваксат забавянето и не доставят обещаните количества ваксини. Феручо Санса, регионален законодател от областта Лигурия, предложи във Facebook бойкот на лекарствата на „Pfizer“ като „Тавор“ и „Виагра“. Според него много хора „сега вярват, че ваксините отиват в страните, които плащат най-много“ и правните действия за предотвратяване на това биха били „бавни и сложни“. Той обаче предложи на сънародниците си „да използват друго оръжие“ срещу фармацевтичните гиганти под формата на бойкот на „Виагра“. Санса призна, че това ще направи италианците „малко по-потиснати и тревожни“, но уточни, че така може да се напомни на компаниите да изпълнят задълженията си към ваксините. В социалните медии има известна подкрепа за идеята на Санса, но ще успеят ли италианците да издържат?

Не само производителите на лекарства затрудняват ваксинирането, но и полицията.

В южния английски град Саутенд полицаите са били извикани да прекратят, както им е било казано, нелегално рейв парти, но вместо да намерят група млади хора да се забавляват, те открили група пенсионери, чакащи на опашка, за да получат ваксината си срещу коронавируса със следи от следобеден чай и бисквити по лицата им.

„Позамръзналите старци и нацупените старици бяха в изобилие“, разказва собственикът на мястото, където се правели ваксинациите. В Китай пък правели на международните пътници четири теста за коронавирус – тампон от нос, гърло, кръвен тест и … анален тампон. Слуховете, че персоналът на терминала на „Eurostar“ на „Gare du Midi“ в Брюксел монтира изключително дълги гумени ръкавици, не бяха потвърдени от служителите.

Няма потвърждение, че някой от възрастните хора в Саутенд е водил животни със себе си, което е също толкова добре, защото в Чили всеки човек, който е присъствал на рожден ден на местна котка, се е заразил с коронавирус. Здравните служители в малкия град Санто Доминго потвърдиха, че собственикът на котката е „нулевият пациент“ на партито.

Снимки на седмицата:

Не забравяйте плана, Шарл. Вие отвличате вниманието, а аз влизам в щаба на „AstraZeneca“ и крада ваксините.
Обещанието е спазено: Путин напуска поста, докато адът замръзва

Пол Далисън е редактор и автор на хумористични текстове на POLITICO

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html