събота, 4 май 2024 г.

Задава ли се битка между Бойко Борисов и Корнелия Нинова в Пловдив?

Апелативният съд обясни на Борисов и Нинова защо не трябва да се сърдят в предизборна кампания - Lex.bg News

Ще излязат ли Корнелия Нинова и Бойко Борисов в директна битка в Пловдив по време на парламентарните избори? От различни страни се носи информация, че премиерът Борисов ще води листата на управляващите от ГЕРБ в София и Пловдив. Лидерът на най-голямата опозиционна партия БСП Корнелия Нинова ще бъде на първо място в листата в Пловдив и Варна.

Решението на Борисов да се кандидатира начело в двата най-големи града в България е логично – там ГЕРБ имат най-сериозна подкрепа и резултатите от управлението са най-видими. Нинова се цели в Пловдив, след като местната организация на партията се разбунтува заради изгонването на Георги Гергов от редиците на БСП. Лидерът заподозря Гергов, че работи за голяма коалиция с ГЕРБ и намери начин да го отстрани не само от Националния съвет, но и изобщо от партията. Част от пловдивската организация, верни до олигарха хора, не приеха решението за отстраняването на своя благодетел и дори се заканваха да протестират пред сградата на „Позитано“. В същото време години наред, водена от Гергов, организацията на БСП под тепетата се стопяваше като мартенски сняг и партията стигна до рекордно ниски резултати, защото в нея останаха само хора, които са лично приближени до мултимилионера с Байганьовски маниери. Сега Нинова е решена да сложи ред в редиците на БСП във втория по-големина град в България като се кандидатира лично и покаже, че Георги Гергов не е толкова решаващ фактор в града, колкото го представят медиите и приближените му. Със сигурност много стари социалисти ще се върнат и ще отидат до урните за първи път от много години насам. Преди това се чувстваха погнусени от лицемерието олигарх да говори за социализъм, след като години преди това се е клел, че е седесар.

В същото време, Нинова ще се кандидатира и във Варна, където също имаше брожение срещу нея. В неговата основа бе лидерът на БСП в града Борислав Гуцанов. На местните избори през 2019 година Гуцанов не бе подкрепен за кмет, а вместо него „червените“ предпочетоха Анелия Клисарова. Заради това Гуцанов поиска оставките на Нинова и Кирил Добрев. Впоследствие Корнелия Нинова предпочете да приключи скандала, като си призна грешката и провъзгласи Гуцанов отново за партиен лидер във Варна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html