събота, 4 май 2024 г.

Последният шокира „Юнайтед“, безличен дебют на Тухел в Англия (видео)

„Манчестър Юнайтед“ се издъни с 1:2 насред „Олд Трафорд“ от последния във Висшата лига „Шефилд Юнайтед“.

„Юнайтед“ бе безпомощен в атака срещу отбраната на съперника, предвождана от 38-годишния ветеран Фил Джагиелка, който стана и играч на мача.

Четвъртата загуба на тима от Манчестър в първенството този сезон означава и сдаване на първото място в таблицата.

„Червените дяволи“ не бяха губили във Висшата лига от 1 ноември 2020 г.

Гостите откриха в 23-тата минута след ъглов удар, при която Кийн Брайън надскочи вратаря Де Хеа и с глава насочи топката във вратата. Стражът претендираше, че е имало нарушение срещу него, но голът беше признат.

Трудностите на домакините продължиха и през втората част, но те стигнаха до изравнително попадение в 64-ата минута, също след корнер.

Хари Магуайър се измъкна от пазача си и засече с глава центрирането за 1:1.

10 минути по-късно обаче „Шефилд“ отново поведе. Де Хеа сгреши един пас и това доведе до продължителна атака на гостите. Оливър Бърк беше оставен непокрит в пеналта и стреля, топката рикошира в протегнатия крак на Аксел Туанзебе, отби се и в гредата, а Де Хеа нямаше никакъв шанс – 2:1.

В класирането Юнайтед остава втори с 40 т. и вече изостава на точка от „Манчестър Сити“, който има и мач по-малко.

Шефилд е твърдо на дъното с 8 т. и е на цели 10 от 17-ата позиция, така че спасението от изпадане все още е мираж.

Дебютът на Томас Тухел начело на „Челси“ пък не протече по план и завърши с безлично нулево равенство срещу „Уулвърхемптън“. Домакините доминираха цял мач на „Стамфорд Бридж“ под ръководството на новия си треньор, но така и не успяха да преодолеят защитата на противника, а положенията пред Руи Патрисио не бяха много.

„Много ми хареса играта на отбора. Имаше интензивност, отдаденост, организация. Често успявахме да отнемем топката в последната третина. След почивката с всяка следваща минута ставахме по-опасни. За съжаление, не успяхме да вкараме гол, но ако продължим да играем така, резултатите ще дойдат“, убеден е германският треньор на „сините“ от Лондон.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html