събота, 4 май 2024 г.

Общинските съветници Християн Петров и Калоян Паргов се изпокараха заради метрото

Общинските съветници Християн Петров от ГЕРБ и Калоян Паргов от БСП се изпокараха в телевизионно интервю заради проблемите с метрото. В момента има ремонт между метростанциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“ заради авария. Причината за повредата според специалистите са подземните води на Перловската река.

„Положителното на инцидента с метрото е, че нямаше ранени и загинали. Метрото е система от 48 км – най-важната придобивка на София. Неприятно е, че метрото трябваше да спре“, каза Петров, с което отприщи гнева на Паргов.

„Опитаха се да обвинят Перловската река за спирането на метрото – ами Темза под метрото в Лондон или Сена в Париж? Въпросът е в отговорността. И аз разговарях с геолози, те ми заявиха, че геоложките проучвания са правени през лятото, а е било редно да има данни през цялата година“, коментира от своя страна Калоян Паргов.

Според съветника от ГЕРБ няма да се плати нито лев за отстраняването на аварията от джоба на данъкоплатците. Той обвини БСП, че използва метрото за политически обвинения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html