събота, 4 май 2024 г.

Меси с нов рекорд в Испания

Без особени проблеми, но след куп пропуски „Барселона“ победи „Райо Валекано“ с 2:1 и си осигури място в четвъртфинала на турнира за Купата на краля.

Каталунците се радваха на завръщането на своята голяма звезда Лионел Меси, който изтърпя наказанието си от два мача заради получен червен картон.

Именно той и Френки де Йонг бяха точни за своя тим, докато Фран Гарсия от „Райо Валекано“ успя да даде предимство на домакините.

Освен че се разписа, Меси постави клубен рекорд по брой мачове в турнира – 76. След него със 75 срещи за националната купа с екипа на каталунците остава Джосеп Самитиер.

Отборът на Роналд Куман стигна до тази фаза, след като в предишния кръг елиминира след продължения нискоразредния „Корнея“.

„Мисля, че играхме добре, независимо от сериозната преса на домакините. Имахме много голови положения. При 0:1 реагирахме бързо и обърнахме мача благодарение на класата си. Можехме да вкараме и повече. Доволен съм от отбора, най-важното е, че сме в следващия кръг“, сподели Куман след успеха.

„Това беше много труден месец, изпълнен с мачове далеч от дома. Показахме характер и заслужихме победите си. В много аспекти имаме напредък и този процес трябва да продължи“, категоричен беше нидерландецът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html