събота, 4 май 2024 г.

„Ман Сити“ – деветият различен отбор, който оглавява Висшата лига

„Манчестър Сити“ разгроми с 5:0 „Уест Бромич“ като гост в мач от 20-ия кръг на Висшата лига и излезе начело в класирането поне за 24 часа

„Гражданите“ са деветият различен отбор, който оглавява подреждането през сезона. За последно това се е случвало през 1987 г.

Тимът на Пеп Гуардиола бе категорично по-добрият състав и можеше да спечели дори и по-убедително. Илкай Гюндоган се разписа на два пъти в 6-ата и 30-ата минута, а освен него точни бяха и Жоао Кансело в 20-ата, Рияд Марез в 45-ата и Рахим Стърлинг в 57-ата минута.

Така „Сити“ записа 11-а поредна победа във всички турнири.

„Изиграхме добър мач и постигнахме отличен резултат. Постарахме се футболистите да са в оптимална форма. Важното беше, че запазихме концентрация и проявихме уважение към съперника“, коментира Гуардиола.

„Стилът ни е такъв, че всички участват и в атаките, и в защитните действия. Хубаво е, когато различни футболисти могат да излязат на позиция и да вкарат гол. Най-важното е да създаваме положения, а не кой колко гола ще отбележи. Сега ни предстоят един-два дни почивка и започваме подготовка за мача с „Шефилд Юнайтед“, добави Пеп.

В друг двубой „Арсенал“ надделя с 3:1 над „Саутхемптън“ на „Сейнт Мери“ и взе реванш за загубата от същия съперник преди няколко дни за Купата на Англия. Гол за домакините реализира Стюарт Армстронг още в 3-ата минута, но в 8-ата Никола Пепе изравни. В края на полувремето и Букайо Сака се разписа за „топчиите“, а успехът на тима, воден от Микел Артета, подпечата Лаказет в 72-рата минута.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html