събота, 4 май 2024 г.

„Левски“ мина и през „Копер“, Стоянович спешно иска нови играчи

„Левски“ победи словенския „Копер“ с 2:1 в третата си предсезонна контрола на хърватска земя.

Двубоят срещу заемащия четвърто място в словенския елит тим бе най-силният за „сините“ от началото на подготовката, като победата дори можеше да е по-убедителна.

Най-силни за тима от „Герена“ бяха първите 30 минути, в които Найджъл Робърта и Стивън Петков вкараха.

Втората част започна с гол на „Копер“, който бе дело на Церович след сериозно разбъркване в „синьото“ наказателно поле.

След срещата треньорът на „Левски“ Славиша Стоянович изрази недоволство си от липсата на нови попълнения, като заяви, че трябва да се реагира по-бързо.

„Доволен съм от първото полувреме – бяхме агресивни, бързи, имахме положения. Трябва да сме по-спокойни пред гола. Имахме много положения през първото полувреме. Понякога трябва от един шанс да се възползваш. Допуснахме гол от статично положение – трябва да оправим този елемент. Сега ще наблегнем повече на тактиката и ще отпочинем физически“, заяви словенецът пред клубната телевизия веднага след края на двубоя.

„Надявам се да има нови. На 20 декември съм казал какво искам. Търсим класни играчи. Но аз съм треньор, не съм скаут или анализатор. Трябва да има помощ, за да намерим футболисти. Губим време, трябва да реагираме по-бързо“, недоволен е словенецът.

Следващата проверка на „сините“ е тази събота срещу втория във временното класиране на словенското първенство – „Олимпия“ (Любляна).

Междувременно в София клубът подписа договор със защитника Начо Монсалве за 18 месеца. Испанецът ще се присъедини към лагера в Умаг в четвъртък, 28 януари.

Начо е роден на 27 април 1994 г. в Мадрид. Юноша е на „Атлетико“ (Мадрид). Подписва първия си професионален договор с родния клуб през 2013 г., като за първия отбор записва 1 мач.

През 2016 година преминава в „Депортиво“ (Ла Коруня), където изиграва 33 мача и вкарва 2 гола за втория състав на клуба. На следващата година е трансфериран в „Райо Валекано“, като клубът от Мадрид го преотстъпва на „Рекреативо“, с чийто екип изиграва 17 мача.

В средата на 2018 година подписва с холандския „Твенте“ изигравайки 23 мача и помагайки на отбора си да спечели шампионската титла в холандската втора дивизия.

Следващия сезон преминава в друг холандски клуб – „НАК Бреда“ като изиграва 12 мача за отбора.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html