вторник, 30 април 2024 г.

Истината за „чипирането“ и ваксините

Представата на хората, че РНК ваксините са изработени в рамките на година, е погрешна. Случващото се в последната година е само върхът на един огромен айсберг. РНК молекулата не стига до ядрото, тя е с кратък срок на живот – между 8 и 10 часа, след което се изхвърля от организма. Тя не може да се възпроизвежда. Синтезът на белтъците се появява в много строго определен период от време и е еднократен. Всичко това показа, че страховете на хората за промяна на генетичната им информация, за чипиране и т. н. са неоснователни, коментира пред Нова ТВ професор Георги Христов, специалист по алергология и вътрешни болести.

Той препоръча на хората да не вярват сляпо на всяко сведение, което се появява по отношение на ваксините, ако не е проверено и не е доказано. Сведенията за алергични реакции и за смъртни случаи все още не са добре проучени. След като съобщиха за смъртни случаи след поставяне на ваксината, норвежците описаха случаите и бързо установиха, че връзката между смъртните случаи и слагането на ваксината е много слаба. Според професор Христов всички странични ефекти, които се наблюдават след ваксинация, са съобщени като очаквани реакции и те не представляват нищо странно и необичайно и даде пример с негова колежка, над 70 години, която след втората доза ваксина срещу коронавируса е имала лека грипоподобна симптоматика, но бързо е отшумяла.

Това, което преживяхме, ни дава ясни основания да разберем, че COVID-19 не е като грип. Все още не знаем дали ще се появява постоянно. Всички белези сочат, че няма да се отървем бързо от това състояние. Затова имаме нужда от ваксините и да разберем какво представляват те и какви възможности ни дават, добави още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html