вторник, 30 април 2024 г.

ГЕРБ праща Красен Кралев в Русе

Ръководството на ГЕРБ обмисля да изпрати министъра на спорта Красен Кралев за водач на партийната листа в Русе. Управляващите ще разчитат на популярността му като министър във второто и третото правителство на Бойко Борисов, за да си върнат позагубените позиции в крайдунавския град.

До момента Кралев беше част от листата на ГЕРБ-Варна, където е роден и дълги години развива бизнес. Решението на партийната централа да заложи на него като водач в Русе най-вероятно е продиктувано от факта, че управляващите загубиха от БСП последните местни избори през 2019, както и от опасността близкият до Цветан Цветанов Пламен Нунев отново да работи срещу партията, от която е депутат.

Размествания най-вероятно ще има и в листата на ГЕРБ в София-област. На последните избори управляващите спечелиха три места, колкото и БСП. За да вземат повече на парламентарните избори в началото на април експертите са стигнали до извода, че Николина Ангелкова, бивш министър на туризма и Валентин Милушев, трябва да бъдат сменени. Ангелкова, въпреки че е изключително добре приета в региона, натрупа негативи покрай проблемите в туризма, а Милушев е подозиран, че работи с и за сегашния кмет на БСП в Самоков Владимир Георгиев.

Промени ще има и в Кюстендил, където дългогодишният депутат Кирил Калфин ще трябва да отстъпи мястото си на нови лица. Все още от ГЕРБ се колебаят дали да заложат като водач на листата на новия областен координатор Даниел Данчев или на местния бизнесмен Валентин Златков.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html