събота, 4 май 2024 г.

Лекари искат отлагане на изборите, ако новият щам се развихри

Медици ще предложат отлагане на изборите заради опасностите, които носи новият щам на коронавируса. Това разкриха за anteni.bg лекари от първа линия в ковид отделенията на две водещи столични болници. Те ще настояват за преразглеждане не само на мерките и за въвеждането на по-строги карантинни ограничения, но и за обсъждане на влошената епидемична ситуация в Европа и възможността изборите у нас да бъдат пренасочени за по-късна дата през месец май.

От Националния оперативен щаб заявиха, че засега не се обмислят подобни действия. Последното обаче не изключвало, ако картината на епидемията се влоши сериозно, а случаите се увеличат 6-7 пъти, каквито прогнози вече има, да се действа според ситуацията и да се настоява пред президента да бъде променена датата на изборите.

Подобна новина едва ли ще се хареса на политиците. Управляващите от ГЕРБ не искат да бъдат обвинявани, че по този начин удължават престоя си във властта, а от опозицията пък ще заподозрат ГЕРБ в налагане на диктатура. Това още повече би усложнило вземането на адекватно решение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html