понеделник, 29 април 2024 г.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова: Страх ме е от инжекции

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова изненадващо обяви, че се страхува от инжекции, но въпреки това щяла да се ваксинира, когато й дойдел редът. Таня Михайлова е човекът от ведомството, който отговаря за разяснителната кампания по ваксинацията на учителите.

„Много е важно за здравето на нацията учителите да се ваксинират и да са здрави, но нищо не правим по принуда. Трябва тези, които се имунизират, сами да са убедени в това, което правят“, заяви Михайлова.

Заместник-министърът заяви, че продължават консултациите за завръщането в клас на големите. „Много ми се иска да обявя, че учениците ще се върнат, но това зависи от много неща. Училищата са среда, в която на едно място има много хора, но все пак рискът е контролируем. Всичко зависи от развитието на пандемията“, коментира Михайлова и допълни, че е трудно да се сравнява присъственото обучение с електронното. „Когато имаш личното усилие и амбицията на учителите, резултатите са възможни и при електронното образование. Тук обаче е важна и личната отговорност на учениците“, смята Таня Михайлова.

 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html