събота, 4 май 2024 г.

Дясната ръка на Иво Прокопиев коли и беси в партията на Христо Иванов

Юри Катанов в любимото си студио при Кирил Вълчев от Дарик радио

Дясната ръка на олигарха Иво Прокопиев коли и беси в „Да, България“, което показва, че партията на Христо Иванов не е антисистемна и антиолигархична, като каквато се опитват да ни я опаковат нейните активисти. Още от учредяването на формацията в нейното ръководство и по-скоро в нейната Национална контролна комисия (НКК) е спуснат Юри Катанов, който е изпълнителен директор на дружеството на Прокопиев „Алфа финанс холдинг“.

Присъствието на представител на едрия капитал в ръководството по никакъв начин не тревожи част от номенклатурчиците в партията като Александър Кьосев например, но много редови членове и симпатизанти са отвратени и отказват активно да участват в партийния живот на формацията.

Юри Катанов е част от така наречения другарски съд и като един от седемте члена на НКК решава кой от партийците да бъде гонен и участва в тълкуването на  спорни въпроси от устава. Така всеки, появил се неудобен активист, ще може да бъде натирван от него, като основание за това може да бъде формулирано под хлъзгавото „накърняване на публичния образ на партията“.

Катанов е чест гост в предаванията на приятеля си и симпатизант на „Да, България“ Кирил Вълчев, който междувременно е кандидат на ГЕРБ за шеф на БТА и фаворит за поста. Иначе партийният функционер от кръга „Капитал“ умело разтяга локумите със заучени клишета и изглежда благ събеседник в политкоректните медии.

„Пътят към решаването на дългосрочните предизвикателства пред България – демографски срив, неефективни здравеопазване и образование, дефицит в пенсионната система – минава през оздравяване на институциите и особено на правораздавателната система. Икономиката би следвало да се преструктурира, така че да се пресекат кражбите от инфраструктурни проекти, обществени поръчки и европейски субсидии, да се оптимизира намесата на държавата в стопанския оборот. Насърчаването на предприемачеството е ключово, както и включването в глобалните тенденции за развитие на технологиите, комуникациите, споделянето на ресурси и обмена на знания. Личните права, свободи и вярвания са неприкосновени. Заедно можем повече“, декламира от сайта на антиолигархичната партия „Да, България“ дясната ръка на олигарха Прокопиев Юри Китанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html