четвъртък, 2 май 2024 г.

Бившият пиар на Иванчева отива на съд за хулиганство

Петър Кърджилов, бившият пиар на бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, отива на съд за хулиганство. Това става ясно от съобщение на прокуратурата. Обвинителният акт срещу него е внесен в четвъртък.

Петър Кърджилов и Десислава Иванчева, снимка Интернет

Кърджилов е подсъдим заради инцидент по време на блокадата на Орлов мост при антиправителствените протести през лятото. Тогава той заля с чаша течност Лиляна Тасева, която бе с бастун и се караше с протестиращите. В отговор тя го удари с бастуна си. Малко след това той бе арестуван.

Впоследствие Лиляна Тасева разказа, че се е стигнало до разправията, защото дълго време чакала тролей, за да отиде да си вземе новата шофьорска книжка. Жената отрече да е провокатор.

Случката бе заснета, тъй като Тасева говореше пред телевизионна камера, когато Кърджилов се приближи. Според разследващите той я е залял с чаша с течност и е започнал да крещи: „Марш оттука!“.

Това е втори опит на прокуратурата с дело за хулиганство срещу Кърджилов. През 2019 г. той бе арестуван заради крясъци в спецсъда, след като Иванчева бе осъдена на 20 затвор за поискан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Това дело завърши с глоба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html