събота, 4 май 2024 г.

Роналдо вече е №1 по голове в света (видео)

„Ювентус“ спечели Суперкупата на Италия по футбол, след като победи „Наполи“ с 2:0. Двубоят се игра на стадион „Мапеи“ в Реджо Емилия, а головете вкараха Кристиано Роналдо в 64-та минута и Алваро Мората в добавеното време на срещата. В 79-та минута звездата на „Наполи“ Лоренцо Инсиние пропусна дузпа.

С гола си CR7 стана най-резултатният футболист в историята на футбола със 760 попадения на клубно и национално ниво. Португалецът подобри постижението на легендарния чех Йозеф Бицан.

Трофеят пък бе първи в треньорската кариера на Андреа Пирло. „Радостта ми е голяма. Усещането да печелиш като треньор е различно. Мисля, че дори е по-приятно от това да вдигаш купи като футболист, защото сега водя един велик клуб, с огромна история. Прекрасен миг“, сподели Пирло след мача.

„Много сме радостни. Беше трудно, особено предвид тежкия терен, но си свършихме работата. Показахме съвсем различна нагласа в сравнение с мача срещу „Интер“. Тогава играхме зле, но това вече е в миналото. Трофеят е важен за нас, надяваме се той да ни донесе допълнително самочувствие и увереност“, каза Кристиано.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html