четвъртък, 2 май 2024 г.

Обновеният Културен дом на нефтохимика в Бургас отваря врати

Почитателите на музиката и театъра ще имат възможността да посетят няколко интересни събития в рамките на месец януари, които ще се проведат в обновения Културен дом на нефтохимика в Бургас.

Пианистът Бозо Дорошенко и гръцкият артист Георгиос Филаделфевс ще представят пред бургаската публика музикално-артистичния спектакъл „Случайна среща между музиката и поезията“ на 26 януари /вторник/, от 19.00 часа, в Културен дом-НХК.

В програмата са включени клавирни произведения от 19-ти и 20-ти век, както и  поеми от големи европейски автори. Много настроение и приятни емоции ще внесе в спектакъла участието на актьора Георгиос Филаделфевс. Той, освен че ще чете поезия, ще разкаже с чувство за хумор откъси от живота си.

Бозо Дорошенко ще изпълни произведения от Шопен, Бетховен, Рахманинов и Чайковски.

На 28 януари, четвъртък, от 18:00 часа на сцената на НХК ще се играе комедийният спектакъл „Баща ми се казва Мария“. Автор на спектакъла е Иван Ангелов, а режисьор – Асен Блатечки.

На 29 януари в Дома на нефтохимика ще се проведе музикално-сценичен спектакъл, който включва подбрани изпълнения от оперната и оперетната класика. Спектакълът е озаглавен „Във вихъра на любовта“ и ще е с две издания – от 19:00 часа. Ще звучат арии и дуети от световната съкровищница, заредени с любовни признания, нежни слова, елегантен чар и виталност в изпълнение на Даниела Караиванова – сопран, и Борис Луков – тенор.

Комедията „Смешно отделение“ по Ерик Чапъл пък ще се играе на сцената на НХК на 31 януари от 19:00 часа. Режисьор на постановката е Робин Кафалиев, а сценограф – Теодор Даскалов. Участват: Робин Кафалиев, Николай Сяров, Евгени Стефанов, Иван Иванов, Росица Кехайова, Анна-Мария Николаева.
Всички събития в Дома на нефтохимика ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки срещу ковид – 19. В сила е ограничението за 30% заетост на местата в салона, като зрителите ще сядат през два стола.

Задължително е носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, както и на останалите противоепидемични мерки за безопасност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html