събота, 4 май 2024 г.

Европа забранява влизането на британски граждани?

Страните от Европейския съюз може да забранят влизането на територията на ЕС на граждани на Великобритания, твърди вестник „Таймс“, позовавайки се на източник от Брюксел. Освен забраната за пътуване на британци до Европа, напълно ще бъдат прекратени и транспортните съобщения.

„Там, където държавите от ЕС сметнат за необходимо да защитят общественото здраве, може да се наложи забрана за влизане на граждани от Великобритания, транзитните пътувания, както и транспортните връзки“, се казва в материала. Според изданието, проектът за решението вече се обсъжда в различните комисии на Европейската комисии и почти сигурно ще бъде приет от страните–членки.

Великобритания е най–силно засегнатата европейска държава от коронавируса. За миналото денонощие болестта отне живота на 1610 човека. По 24–часови показатели страната е на първо място в света по смъртност, въпреки въведения на 4 януари пълен локдаун, вече трети подред. Властите прибягнаха до тази мярка заради новия щам на вируса, който се разпространява на 70% по–бързо от обикновения. Очаква се твърдите мерки да продължат до края на март.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html